East Kilbride Badet

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen
Home Hygiejne

Hygiejne

Hvorfor skal man vaske sig - og hvorfor uden badetøj?

Mange prøver at snyde med afvaskning af kroppen inden benyttelse af badet, og mange står under bruserne med badetøj. Ingen af delene er acceptabelt. Af hensyn til hygiejnen i bassinvandet er det yderst vigtigt, at der foretages afvaskning af kroppen med sæbe, inden bassinerne benyttes. Alle efterlader "smuds" i bassinvandet i form af slim, snot, sved, hår, døde hudceller og forskellige sekreter fra kroppens naturlige åbninger, heriblandt også urin, som naturligt forlader kroppen under opholdet i vandet. Alle kosmetiske produkter er fremstillet kemisk og skal vaskes af, inden kroppen medbringer det i klorvandet. Vi har derfor meget strenge regler omkring det "at vaske sig" 

Brug af bruserne skal altid ske uden badetøj. Både inden du går i svømmehallen og efter besøg i svømmehallen. Vort badepersonale kan ikke se, om du er på vej ind i svømmehallen eller har været ude at svømme. Såfremt badetøjet lægges for fødderne under bruseren, skylles sæbe og snavspartikler ned i badetøjet og medbringes alligevel i bassinerne. Derfor må badetøj ikke medbringes under bruseren! Læg det på bænk eller lignende i baderummene, inden du går under bruseren og skyl det eventuelt efter, at du har vasket dig, inden du tager det på. Badetøj må ikke medbringes i sauna. Man sidder på sit håndklæde i saunaen. 

Vi vil have et højt hygiejneniveau - ikke mindst til glæde for vore brugere.

Hvorfor klor i vandet?
Det er et krav fra Miljømyndighederne, at der skal være klor i bassinvandet, men klor er et kemikalie, som vi ønsker at bruge så lidt af som muligt, men ikke kan undvære som et vigtigt bakteriedræbende stof. Klor tilsættes vandet for at desinficere og derved sænke risikoen for infektioner, men da klor er et kemikalie, er det vigtigt at bruge så lidt som muligt. Mangelfuld afvaskning giver større klorforbrug og medfører forurenet klor i vandet.
I svømmehallens maskinrum kan vi konstant følge klorindholdet på vore elektroniske måleapparater, men derudover tages manuelle klorprøver flere gange dagligt, så vi kan følge det hygiejniske niveau i bassinerne.

Senest opdateret: Torsdag, 21. oktober 2010 16:48  

 

Vidste du at vi hver måned finder over 200 stykker glemte svømmebriller, tøj, sko eller lignende?

Har du glemt noget i svømmehallen kan du henvende dig i billetsalget inden for åbningstiden, hvor vi opbevarer alle glemte sager i 1 måned. Herefter vil alle værdigenstande blive udleveret til Politiets Hittegodskontor.