SwimFit

Styrketræning og svømning

Svømning er en god måde at opbygge kondition og udholdenhed på, men svømning alene opbygger ikke styrke i særlig høj grad, da aktiviteten ikke er vægtbærende. Styrketræning vedligeholder og opbygger din muskelmasse og knoglestyrke – noget alle mennesker begynder at miste allerede midt i 20’erne. Med SwimFit du hele pakken, hvor du både får opbygget styrke og kondition samtidig med, at du får optimeret din teknik.

En time vil typisk bygges op af en halv times svømmetræning og en halv times funktionel træning på kanten af bassinet, hvor der laves forskellige øvelser med kropsvægt i pull up bars, elastikker og slyngetrænere samt øvelser med håndvægte og aqua bags.

Programmet varierer fra gang til gang. Både svømme- og styrketræningsdelen tilpasses efter niveau. Du kan være med uanset om du er i god form eller ude af form, og uanset om du har erfaring med styrketræning eller ej. Alle øvelser vil blive gennemgået af instruktørerne, som også vil hjælpe til med at øvelserne udføres korrekt.

For at deltage skal du være fyldt 16 år. Du behøver ikke at være en øvet svømmer, men du skal minimum kunne svømme 100 meter sammenhængende.

Tid: Udvalgte lørdage kl. 10.00-11.00.
Datoer i foråret 2022: 19. februar, 26. februar, 12. marts, 19. marts, 2. april, 9. april, 30. april, 7. maj, 11. juni samt 18. juni.
Tilmelding: Tilmelding er nødvendig. Begrænset antal pladser.
Pris: 25 kr. pr. gang samt entrébillet til svømmehallen.
Medbring: Et håndklæde, svømmebriller, en ren T-shirt og shorts til at have ud over badetøjet, når der styrketrænes.
Instruktører: Frederik og Mathias fra svømmeklubben Triton.